Kampinfo Pelt 2019

KAMP 2019 - PELT

Elk jaar gaan we 10 tot 20 augustus op kamp en dit jaar trekken we naar Pelt. Pelt is een fusiegemeente van Over- en Neerpelt in de provincie Limburg. Een kapoen arriveert op de 15de met zijn ouders op het kampterrein en wordt de 20ste ook terug opgehaald. Ook de welpen worden gebracht en opgehaald (10/08 en 20/08). De jogi’s, jv’s, vegi’s en jins daarentegen vertrekken de 10e met de fiets naar het kampterrein en keren de 20ste ook met de fiets terug naar huis. Reden te meer om via deze kampinfo wat klaarheid te scheppen.

Wat neem ik mee?

 • Volledig uniform

 • Slaapzak +kussen +eventueel deken +veldbed (Welp, Jogi, Vegi, Jin) o Matje (Jogi, JV, Vegi, Jin) o Pyjama
 • Sport- en spelkledij o Warme kledij o Reservekledij o Regenjas  o Ondergoed o Zwemgerief en badmuts
 • Wasgerief (washandjes, handdoeken, toiletzak) o Zakdoeken o Linnen zak o Drinkbus en drinkbeker o Zaklamp + reservebatterijen o 2 keukenhanddoeken
 • Stevige wandelschoenen en eventueel regenlaarzen o Kleine rugzak voor zwemmen o Specifiek:
  • Kapoenen: Geen veldbed of matje, voor hen zijn matrassen voorzien
  • JV, Jogi, Vegi en Jin: Trekkersrugzak voor 2daagse, gamel, bestek, matje en een kleine rugzak

Probeer zoveel mogelijk spullen te voorzien van de naam van je kin(eren). Dit maakt het terugvinden/-zoeken van spullen veel gemakkelijker.

Wat neem ik niet mee?

Waar je uiteraard geen behoefte aan zal hebben, met name elektronica zoals GSM, tablet en zoetigheden zoals snoepjes, koekjes etc. Er wordt dagelijks ontbijt, een 3 gangen-lunch, een vieruurtje en avondeten voorzien, dus zulke extraatjes zullen niet nodig zijn. Bovendien zullen deze elektronica en zoetigheden zorgvuldig getraceerd worden door onze Anti-electronicabrigade (AEB) en Antisnoepbrigade (ASB) en in beslag genomen worden.

Post

Jawel, een papieren brief bestaat nog steeds! Post naar uw schattebout kan u sturen naar volgend adres:

Scouts & Gidsen Tessenderlo Centrum

[Naam Kind]

[Naam tak (Kapoenen, Welpen, JV’s, Jogi’s, Vegi’s, Jins)] 

Geuskens 58

3910 Pelt( Sint-Huibrechts-Lille)

Informatie en Noodnummers

Buiten de bezoekdag (15/08) is er geen bezoek toegelaten op het kampterrein. Tijdens het kamp kan u contact opnemen met de volgende personen, zij het enkel in noodgevallen:

 • Groepsleiding:
  • Aart Gybels 0476 48 30 01
  • Toon Smeyers 0472 44 40 89
  • Siebe Boons 0492 60 91 59
 • Oudercomité:
  • Bernard Ghaye 0473 31 30 31

Mochten er vragen zijn voor het kamp dan kan u contact op nemen met de tak/groepsleiders:

Kapoenen

Svend 

 0499 39 00 36

Welpen

Kato 

0470 11 28 72

Jogi’s

Melissa 

0477 82 92 75

JV’s

Ruben

0470 77 01 46

Vegi’s

Matthijs

 0474 10 56 43

Jins

Arne

 0479 70 03 43

Medische Fiche en Kids-ID

We zouden vanaf dit jaar alle medische fiches willen digitaliseren. Zo heeft de leiding te allen tijde toegang tot de belangrijke medische info van uw kind, ook op dagtochten etc. De medische fiches zijn dan ook blijvend ingevuld zodat ze ook tijdens het scoutsjaar geraadpleegd kunnen worden indien nodig. Uitleg over hoe u dit kan invullen, wordt gecommuniceerd via mail.

Deze zouden nog wel 2 maal afgedrukt moeten worden tegen het kamp. Deze 2 exemplaren geef je af aan de leiding bij het aankomen (kapoenen en welpen) of inleveren van de bagage (jogi, jv, vegi, jin). Dit samen met de gele klevers (nieten, niet kleven).

De kids-ID/pas wordt ook weer bij het aankomen (kapoenen en welpen) of het vertrek (jogi, jv, vegi, jin) afgegeven aan de leiding. 

Bagage inleveren

De jogi’s, jv’s, vegi’s en eerste jaar jins moeten 3 augustus hun bagage binnenbrengen op de Winni, samen met hun afgedrukte medische fiche (2x), gele klevers en geld voor kampt-shirt (de prijs hiervan zal per tak nog worden meegedeeld). De jogi’s en jv’s worden verwacht om 18u,  de vegi’s en jins om 19u. Hun bagage bestaat uit al wat ze nodig hebben op kamp met uitzondering wat ze nodig hebben voor de fietstocht naar het kampterrein. Dit is een rugzak, met drinkbus, zonnebril, lunchpakket voor ‘s middags,… 

De kapoenen en welpen nemen hun bagage mee met de auto.

Vertrekuren

Kapoenen

Die mogen gewoon de 15de augustus, op de bezoekdag komen vanaf 14u. Zij worden 20 augustus ook terug opgehaald om 14u. 

Welpen

Zij worden 10 augustus af gezet aan het kampterrein om 10u en 20 augustus opgehaald om 14u. Voor 10 augustus ’s middags voorzien ze zelf nog een lunchpakket. 

Jogi’s, jv’s, vegi’s en eerste jaar jins

Zij vertrekken 10 augustus samen met de fiets richting het kampterrein. De uren worden later nog meegedeeld per tak. Ze zijn voorzien van een rugzak met lunchpakket en drinken voor ’s middags. Ook een helm is verplicht! De leiding zullen fluohesjes voorzien. 20 augustus keren zij ook met de fiets terug naar Tessenderlo (vertrek op het kampterrein zal rond 14u zijn).

Bezoekdag 15 augustus

Op donderdag 15 augustus is het bezoekdag. Dit festijn begint om klokslag 14u. Bespaar u de moeite vroeger te komen, de poorten naar het kampterrein zullen niet vroeger geopend worden.

  Dit is ook de eerste dag van het kamp voor de Kapoenen.  

In het kort wat deze bezoekdag zal inhouden:

 • 14u: start bezoekdag o Voor de leden is er ’s middags nog een broodje voorzien. 
 • 15u30 tot 17u30: overheerlijke snacks in de patrouillehoeken van JV’s, Jogi’s, Vegi’s en Jins tegen democratische prijzen. Elk lid moet gegeten hebben voor het kampvuur, er zal geen avondmaal meer zijn na het kampvuur. o 18u30 tot 19u30u: Groot Groepskampvuur. Hierna wordt u vriendelijk verzocht het kampterrein te verlaten. Gelieve ook voor het begin van het groepskampvuur reeds afscheid te nemen van uw bengel, aangezien de activiteiten direct na het kampvuur weer van start gaan.

Wij serveren water, frisdrank, bier en cava voor zeer schappelijke prijzen dus een frigobox vol drinken is niet nodig.

TIP: Ook is het handig om tijdens de bezoekdag uzelf te voorzien van een opvouwbaar stoeltje!

Foto’s van (kamp)activiteiten

Tijdens het kamp zullen er door de leiding op gepaste tijden foto’s genomen worden van leuke activiteiten en groepsmomenten. Doorgaans worden deze foto’s op onze facebook-pagina gezet zodat u als ouder deze leuke momenten kan meebeleven met uw kind(eren). Indien u niet wilt dat er foto’s (of eventueel filmpjes) van uw kinderen op onze pagina komen, kan u contact opnemen met de groepsleiding (grl@scoutslooi.be).  

Bij deze, gratis en voor niets, enkele tips voor trips:

 • Probeer zoveel mogelijk van je spullen te voorzien van klevertjes of etiketten met je naam op. Zo vermijd je dat sommige van je dierbare spullen bij de verloren voorwerpen belanden. o Gelieve al je attributen (gamellen, drinkbekers, schoenen ed) in je valies/rugzak te steken en niet aan de buitenkant vast te hangen. Zo begaan we geen ongelukken bij het inladen van de container. o Op de bezoekdag zal een parkeerweide worden voorzien. Gelieve deze te gebruiken. Parkeerplaatsen korter aan het kampterrein worden voorzien voor de minder validen onder ons.
 • Breng op de bezoekdag verse handdoeken en keukenhanddoeken mee.

Routebeschrijvingen

Een exact adres is er niet van het kampterrein maar wie onderstaand adres in de GPS ingeeft zal ongetwijfeld al enkele van onze gele bordjes gepasseerd zijn nog voor hij/zij aan dit adres aankomt:

Geuskens 58

3910 Pelt( Sint-Huibrechts-Lille)

Tot in Pelt!